Известни са големите корпоративни дарители на България за 2016 г.

24.11.2016 | Новини

За 11 поредна година  Български дарителски форум (БДФ) връчи наградите „Най-голям корпоративен дарител”.
Конкурсът отличава компаниите, които устойчиво и прозрачно са подкрепяли значими за обществото инициативи и каузи. Наградите се връчват според обемите на финансовите инвестиции на компаниите през изминалата 2015 г., а осемчленно жури ги класира и според качествата на техните програми.

Церемонията се състоя на 24 ноември 2016 г. и неин домакин беше Росен Плевнелиев, Президент на Република България.
Тази година в конкурса участваха 37 кандидатури в 8 категории.

Победители в количествените категории

 „Най-голям обем финансови дарения” печели VIVACOM (с дарени 581 973 лв). Със статуетката Най-голям обем нефинансови дарения” e отличена Данон Сердика (115 270, 28, дарени в стоки и храни). Призът „Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите” е за е SAP – със близо 7 330 реализирани часа доброволчески дейности в работното време на служителите. В категорията „Най-щедър дарител” печели РайфайзенбанкБългария.

Победители в качествените категории

AVON с програмата „От любов към живота – AVON срещу рака на гърдата, която спечели гласовете на журито в категорията „Най-добра дарителска програма”, а социалноотговорната инициатива на Нова Броудкастинг груп „ПРОМЯНАТА“ е лидер в „Най-устойчива дарителска програма“. АбВи печели в категорията „Най-добра дарителска програма на малко и средно предприятие“ с програмата „Ти водиш промяната“.

Наградата “Най-сполучливо партньорство” отличава партньорствата между компании, НПО, публични институции или медии при осъществяването на благотворителни проекти и дейности в подкрепа на обществени каузи и се връчва след гласуване на членовете на БДФ. Тази година спечели партньорството между УНИЦЕФ и bTV Медиа груп за „Заедно за всяко дете“ .
Освен отличията за компании БДФ отдава признание и на личност, допринесла за развитието на дарителството в България. Тази година Управителния съвет на БДФ реши наградата да бъде връчена на Президента Росен Плевнелиев – за това, че през своя мандат системно и публично зачиташе усилията на дарителите, президентската институция широко отвори врати за инициативи на гражданския сектор и той беше приет за коректив в различните обществени сфери.

991a7121

Сподкрепата на:



Медийни партньори:

netinfo_logocapital
manager

portal-baner_logo-and-name