Перно РикарНазад

Перно Рикар е свеpr_cat_08_name_colorтовен лидер в индустрията с Премиум алкохолни напитки с повече от 85 дъщерни дружества и 100 производствени обекта, с повече от 18,000 служители по целия свят и обширно портфолио от марки.

Групата Перно Рикар е създадена през 1975 г. със сливането на Ricard и Pernod и вече почти петдесет години етиката и грижата за обществото са един от стълбовете на развитие на компанията. В сферата на социалния ангажимент на компанията са нейните служители, потребителите на нейните продукти, групите от обществото в риск, местните общности и околната среда.

За да е сигурна, че употребата на нейните продукти е приятно и безопасно преживяване, Перно Рикар насърчава култура на умерена консумация и работи за ограничаване на прекомерната и неподходяща употреба на алкохол, разработвайки образователни кампании във всички свои филиали по света, като работи индивидуално или в партньорство с други членове на алкохолната индустрия, с представители на бизнеса от други индустрии, с организации с нестопанска цел и държавните органи.

Едни от успешните социални програми на Перно Рикар България са:

„Училище за родители – малки разговори на големи теми“, програма за превенция на ранната употреба на алкохол, създадена през 2013. Програмата е предназначена за родителите и учителите на деца в 4-5 клас. От 2015г. програмата се управлява и финансира от Спиритс България. Повече информация на: www.predi18.org

„Шофиране=Отговорност“ е програма посветена на ограничаване на шофирането в нетрезво състояние, създадена през 2015г. Програмата е насочена към бъдещите и младите шофьори (18-25). Програмата се осъществява в партньорство с Пътна Полиция, СБА, Асоциация Родители, Българска Асоциация на Пострадалите при Катастрофи, Фондация Пайдея, Заедно в Час и Спиритс България. Повече информация на: www.karaiotgovorno.com

Назад