Мтел продължава с обученията „Интернет за всички“Назад

mtel2В началото на юли Мтел организира обучения „Интернет за всички“ за най-младите посетители на празненство на Американската търговска камара. Инициативата, която набира скорост вече трета година, има за цел да работи за осигуряване на достъп до интернет на всички в България, независимо от тяхната възраст, образование и социално положение.

Чрез забавни игри, децата получиха достъпни съвети как да ползват интернет, за да търсят различна информация и да научават нови неща, както и за какво е необходимо да внимават. Малките любопитковци научиха също и как да защитават своите лични данни онлайн и на кои пароли да разчитат. За показалите най-добри резултати по време на игрите имаше атрактивни награди.

Всички деца получиха и книжки със съвети за безопасно поведение онлайн, в които има обособена специална секция за родители. Книжката „Интернет за всички деца и родители“ е третата поред, издадена от телекома,насочена към скъсяване на „дигиталното разделение“. В нея на достъпен и приятелски език са илюстрирани основните понятия и правила за безопасно общуване във виртуалното пространство.

Мтел бе генерален спонсор на събитието организирано от Американската търговска камара (AmCham). Отбелязването на Деня на независимостта на САЩ бе почетено от стотици гости и официални лица. Те бяха посрещнати в двора на Американския колеж в София, където Мтел имаше обособена шатра.

Назад