МЕТРО България подкрепя SOS Детски селища БългарияНазад

До 31 декември 2017 г. МЕТРО България отделя 10% от продажбата на три вида свещи от собствената си марка „H-line” за програма „Подкрепа на семейството“ на SOS Детски селища България в четирите им центрове за социална подкрепа в София, Перник, Велико Търново и Габрово.

Програмa „Подкрепа на семейството“ е насочена към деца, които са в риск да загубят грижата на родителите си и стартира през 2007 г. В нея 30 души – психолози, социални работници, логопеди и акушери се грижат за деца и младежи до 18-годишна възраст. Целта на програмата е да подобри условията в семейството, за да не се налага служители на отделите „Закрила на детето“ да извеждат децата поради невъзможност на биологичните родители да се справят с проблемни ситуации.

Парите, които МЕТРО България ще отдели ще подпомогнат най-спешната необходимост от директна материална подкрепа за четирите центъра на SOS Детски селища, които отделят средства в помощ на семейния бюджет – изхранване и облекла за децата, посещение на детска градина, наемане на логопеди, подсигуряване на финансови и правни консултации, заплащане на градски транспорт, входни билети за музеи, театри и други ангажименти, целящи гарантиране на достъп до образование.

Подробности за инициативата ще намерите на сайта на МЕТРО.

 

 

Назад