КОЛЕДНАТА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ НА COCA-COLA И БЧК „ТОПЪЛ ОБЯД“ СТАРТИРА В 8 ГРАДА В СТРАНАТА

02.12.2016 | Новини

koka

На 30 ноември 2016 г. стартира Коледна благотворителна кампания на Coca-Cola и БЧК за осигуряване на „Топъл обяд“ в училище. В рамките на инициативата приходите от 10 временни Коледни магазина на Coca-Cola,ще бъдат дарени на Българския Червен кръст за осигуряване на „Топъл обяд“ в училище за деца в неравностойно положение.

Кампанията се реализира в рамките на Коледна активация на Coca-Colaв 8 българси града в периода от 30 ноември до 30 декември. Временните магазини могат да бъдат открити в централните молове на градовете: София, Плевен, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора и ще донесат празничен дух и положителни емоции на всички любители на празника. Във всеки един от тези кътове за коледни чудеса ще се продават брандирани артикули на марката, коледни играчки и, разбира се, Coca-Cola. Посетителите могат да очакват множество изненади, томболи с награди, музика, добро настроение и възможност за снимки с емблематичния Дядо Коледа.

Вече трета учебна година партньорство с БЧК Кока-Кола ХБК България осигурява топъл обяд за 78 деца в неравностойно положение от Община Драгоман, Софийска област, по програмата „Топъл обяд“ на Българския червен кръст. С присъединяването на новите две области Видин и Търговище децата, получаващи безплатна храна в училище през учебната 2016-2017 годинаса 178.

Програма „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК, която обединява  24 компании от корпоративния сектор. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. Благодарение на съвместните усилия на членовете на Партньорска мрежа за благотворителност, през учебната 2016/2017 г 1 500 деца от социално слаби семейства ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна в училище на територията на 25 области в страната. Програма „Топъл обяд“, която стартира преди 12 години, до момента е осигурила топъл обяд на  13 000 деца. За повече информация посетете http://www.redcross.bg/.