BCause e новото име на Фондация „Помощ за благотворителността в България“Назад

BCause-250x150На 21 юни Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ) отпразнува 20 години от създаването си. Една от най-дълголетните и влиятелни организации, новатор в благотворителната сфера, отчете, че е набрала над 17.5 млн. лв. дарения за български каузи.

Изненадата на вечерта бе обявяването на новото име, под което фондацията ще продължи да работи – BCause: в помощ на благотворителността.

„Поставяме си за цел BCause да набере нови 10 милиона лева до 2020 г. ида ги инвестира в устойчиви инициативи. Следващите 10 години приоритетно ще развиваме програмите за социално предприемачество и дългосрочни дарителски инициативи, които генерират обновяем ресурс за социалните и екологични проекти. С BCause продължаваме работата на всички фондове, дарителски инструменти и дългосрочни програми на ФПББ. Все така ще подкрепяме обществено значимите каузи и хората, които движат България напред. Чрез своите членства в глобални и европейски мрежи, BCause ще носи нови ползи за българските благотворителни каузи.” – така обяви промяната изпълнителният директор Елица Баракова.

„През 1996 г. прохождахме – времената бяха за хуманитарни програми за болници и дарения на кисели млека. На цялото нямане в държавата фондацията предизвикваше новопокълналите нестопански организации да са отговорни, ефикасни и давярват в себе си, за да получат и доверието на дарителите. През тези 20 години градихме инфраструктурата на дарителството в България – дарителство по ведомост, маркетинг с кауза, дарителски SMS, онлайн даряване. Преведохме на български понятието корпоративна социална отговорност, ФПББ стана близък съветник на бизнеса в неговите социално отговорни програми”, каза още Елица Баракова.

13568987_10154312068323799_8670722369441547072_oВъв веселието за 20-ия рожден ден на фондацията се включиха приятели, колеги и партньори от компании и нестопански организации, журналисти, стипендианти на програма „Готови за успех“.

Назад