Предстои връчването на Голямата награда за разследваща журналистика „Радостина Константинова“Назад

Церемонията по връчване на голямата награда за разследваща журналистика за 2014 г. „Радостина Константинова“ ще се състои на 13 май, вторник, 19:00 часа в зала „Триадица“ на Гранд хотел София.

Наградата за разследваща журналистика отличава веднъж годишно журналист или журналистически екип за висок професионализъм, обективност и безпристрастност, ефективност и обществена значимост на публикацията или предаването. Фондацията учредява и стипендии за професионално обучение и специализация на млади разследващи журналисти в най-добрите световни електронни и печатни медии, с които поддържа контакт.

Фондациradostina_konstantinovaя „Радостина Константинова“ е създадена на 11 май 2011 година – рождения ден на Радостина Константинова – от близки и колеги на журналистката, една от основателките на Пресгрупа „168 часа“ и вестниците „168 часа“, „24 часа“, „Монитор“ и „Политика“.

Основната цел на фондацията е да насърчава обективната разследваща журналистика в България, като подпомага колеги от всички медии, избрали този труден жанр.

Поканата е към всички членове на Български дарителски форум.

 

 

Назад