Остават 7 дни до крайния срок за изпращане на номинации за конкурс „Валя Крушкина – журналистика за хората“.Назад

За втора поредна година Фонд „Валя Крушкина“ ще раздаде своите награди  в памет на българската журналистка. Крайният срок за кандидатстване е 15 октомври 2013 г.

Целта на наградите е да отличат примери за отговорна и обективна журналистика. Наградите имат финансово изражение, като носителят на голямата награда „Валя Крушкина“ се избира директно от журито. Тя е на стойност 1000 лева, а останалите четири награди са по 500 лева. Средствата за наградите са осигурени от дарители.

За награда „Валя Крушкина“ могат да кандидатстват български журналисти от различни медии, издавани в България или чужбина – журналисти от печатни медии – вестници, списания, журналисти от електронни медии – радио, телевизия, журналисти от информационни сайтове и агенции, както и журналисти на свободна практика, блогъри, представители на гражданската журналистика. Всички те могат да бъдат номинирани или да се самономинират за награди в 4 категории:

– Печатна медия
– Електронна медия
– Онлайн медия
– Млад журналист.

Задължително условие за участие в конкурса е материалите, с които журналистът участва да са авторски и да са публикувани в определен период  – една година назад (от 11 септември 2012 до 11 септември 2013 година)

Един журналист може да бъде номиниран или да се самономинира с максимум 3 материала. Възрастта на номинираните за наградата „Млад журналист“ към 11 септември 2013 година не би трябвало да надвишава 28 навършени години.

Критериите за оценка на представените в конкурса материали са:
– да представят обективно и широко конкретен казус;
– нестандартно отразяване на конкретен казус;
– анализ на проблем от обществено значение (социален, криминален, образователен, икономически);
– ясно изразена лична позиция по проблема;
– материал по конфликтна тема, по която или няма публикации, или са твърде малко;

Кандидатурите ще бъдат оценявани от независимо жури, състоящо се от изявени журналисти и общественици. Формуляри и указания за кандидатстване можете да намерите на: http://www.wcif-bg.org/contests.php?page=contests&&id=65&v=6

Попълнените формуляри с номинации, изпращайте  на електронна поща konkurs@wcif-bg.org до 15 октомври 2013, 18:00 часа.

Връчването на наградите ще се състои на специална церемония през месец ноември 2013 година.

Назад