Започва международния фестивал „Сцена на кръстопът“ в ПловдивНазад

От 10 септември започва XVII-то издание на Есенен международен фестивал „Сцена на кръстопът”, подкрепено от дългогодишния му спонсор ОББ. Откриването е от 19 часа в залата на Дома на културата „Борис Христов” в Пловдив, с премиерата на спектакъла „Възвишение”. Фестивалът  се нарежда сред най-значимите културни събития в България.

Тази година в програмата на „Сцена на кръстопът“ са включени различни атрактивни представления, работилници на открито, арт срещи, изложби и спектакли. Ще бъдат организирани кръгла маса, семинари, научни конференции, представяне на книги, творчески арт срещи и изложби с театрална тематика.

В рамките на фестивала посетителите ще имат възможността да видят освен премиерата на спектакъла „Възвишение“ на режисьора Иван Добчев, също и „Женско царство“ на Мариус Куркински, „Почти представление“ на Явор Гърдев, „Гарванът“ на Бина Харалампиева и много други постановки. Театралното събитие ще бъде закрито с постановката „Хората от Оз“ с участието на Цветана Манева, Атанас Атанасов, Вежен Велчовски, Стефан Вълдобрев и Радена Вълканова.

Програмата

Назад