Стартира второто издание на фотоконкурса „Благотворителността през обектива”

08.04.2013 | Новини

Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България” организират за втора поредна година фотоконкурс на тема „Благотворителността през обектива”.

Конкурсът визуализира и популяризира ролята на благотворителността в обществото, като дава възможност на  професионалисти и любители фотографи да запечатат и покажат  различните лица на филантропията.

Категориите, в които ще бъдат излъчени победители, са 10:
1.    Благотворителност и образование
2.    Благотворителност и здраве
3.    Благотворителност и култура
4.    Благотворителност и екология
5.    Благотворителност и социална подкрепа
6.    Доброволчеството променя света
7.    Благотворителността през погледа на децата
(в категорията се състезават само деца до 14 години)
8.    Моят герой
(лицата и действията на хора,  направили нещо изключително за друг човек или кауза)
9.    Фоторазказ за благотворителността
(група от 4 до 8 фотографии на една тема)
10.     Награда на публиката

Победителите в първите 9 категории ще бъдат определени от жури в състав: Борис Мисирков, Веселин Боришев, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Явор Попов.

Десетият победител ще бъде излъчен чрез гласуване на  публиката в сайта на конкурса. Всички снимки трябва да бъдат придружени с кратък текст.

Церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 2 юли 2013г, а наградените фотографии ще бъдат показани в VIVACOM Art Hall . Ще бъдат публикувани и в специален каталог заедно с изданието на културно-информационния гайд „Програмата”. От есента изложбата ще пътува из страната – в общини, които са спечелили конкурс да я представят пред местната аудитория.

За победителите ще има и награди, осигурени от спонсорите на конкурса – Аурубис България, Olympus, Одисея Ин, Софарма.

Партньори на конкурса са Българска фотографска акдемия „Янка Кюркчиева”,  Българско фотографско сдружение, Фото Форум, VIVACOM, София – кандидат за европейска столица на културата 2019.

Медийни партньори на конкурса са: БНТ, Програмата, в. Труд, Информационен портал за НПО в България, Teacher.bg, Offroad Bulgaria.

Краен срок за изпращане на фотографиите е 22 май 2013г. на: moc.l1713300588iamg@1713300588vitke1713300588bogal1713300588b1713300588
Подробности за категориите и условията вижте на сайта Благотворителността през обектива 2013.