Фондация „Работилница за граждански инициативи” организира конференция „Качеството на живот и обществените фондации“Назад

Конференцията ще състои на 11 октомври, от 10.00 ч. в Шератон София, Хотел Балкан, и е част от Програмата за развитие на обществените фондации в България. Тя има за цел да провокира дебат върху качеството на живот в страната, да покаже специфичния принос на организации, които развиват местното дарителство в тази сфера.

Конференцията ще представи в детайли методологията за измерване качеството на живот с широко гражданско участие (Vital Signs), разработена и прилагана от обществените фондации в Канада от 2006 г. насам. „Знаци на виталност“ е годишен преглед на жизнеността на общностите в ключови области, които имат отношение към качеството на живот.

Подробности за методологията и нейното прилагане ще разкаже Синди Линдзи – Директор услуги за членовете, Асоциация на обществените фондации в Канада. На конференцията ще присъстват представители на държавни институции, неправителствени организации, журналисти.

 

Назад