Стартира фотоконкурс „Благотворителността през обектива”Назад

Днес, 7 май 2012 г. Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България” стартират фотоконкурс на тема „Благотворителността през обектива”.

Идеята му е да визуализира и популяризира ролята на благотворителността в обществото, като провокира както професионални фотографи, така и любители да открият и покажат различните лица на филантропията.

Партньори на конкурса са Българска фотографска акдемия „Янка Кюркчиева”, Българско фотографско сдружение и приятели, Фотофорум, Offroad Bulgaria.

9 категории са категориите, които ще бъдат оценявани от Жури (Борис Мисирков, Елица Баракова, Иво Хаджимишев, Красимира Величкова, Надежда Чипева, Явор Попов):

1. Благотворителност и образование

2. Благотворителност и здраве

3. Благотворителност и култура

4. Благотворителност и екология

5. Благотворителност и социална подкрепа

6. Доброволчеството променя света

7. Благотворителността през погледа на децата
(в категорията се състезават само деца до 14 години)

8. Моят герой
(лицата и действията на хора, които са направили нещо изключително за други хора, за кауза)

9. Фоторазказ за благотворителността
(група от 4 до 8 фотографии)

Десетият победител ще бъде посочен от публиката чрез гласуване в сайта на конкурса. Снимките трябва да се придружени с кратък текст. Подробности и техническите изисквания вижте на сайта на конкурса, www.blagobektiv.org

Срокът за изпращане на фотографиите е 17 юни 2012г. Церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 24 юли, а наградените фотографии ще бъдат показани в Art Hall VIVACOM. Ще бъдат публикувани и в специален каталог заедно с изданието на културно-информационния гайд „Програмата”.

Фотографиите на победителите ще бъдат представени през август в градинката пред „Кристал” в София. През октомври и ноември изложбата ще пътува из страната – в общини, които са спечелили конкурс да я представят пред местна аудитория, заедно с дебат на тема „Благотворителност”.

За победителите ще има и награди, осигурени от спонсорите на конкурса – Райфайзенбанк, Аурубис – България, VIVACOM.

Медийни партньори на конкурса са: Vesti.bg, Програмата, НПО портал.

 

 

 

Назад