Societe Generale ЕкспресбанкНазад

“Инвестираме в бъдещето” е фокусът на програмата за Корпоративна Социална Отговорност на Societe Generale Експресбанк за 2012

През годините Societe Generale Експресбанк подкрепя многобройни проекти в сферата на съвременното изкуство, музиката и спорта; служителите на банката са активно ангажирани с различни благотворителни каузи в страната. Банката има изградени дългогодишни партньорства, като част от тях поддържа вече повече от шест години – сътрудничеството с  Карин дом, Националната художествена академия, Международния балетен фестивал във Варна.

Тази година Societe Generale Експресбанк активно работи по няколко мащабни проекта с национален обхват. Програмата по Корпоративна социална отговорност на банката се концентрира в три основни сфери: „деца”, „околна среда” и „съвременно изкуство”.

Сред основните проекти на банката за 2012 г. са:

Българска Хранителна Банка
Societe Generale Експресбанк е един от основните партньори на БХБ, а служителите на банката са активно ангажирани в подкрепата на организацията. Societe Generale Експресбанк беше първата компания в България дарила хранителни продукти на БХБ. 1 200 служителите на банката от цялата страна се включиха в инициативата и събраха и предадоха на БХБ 2 640 килограма качествени и годни за консумация храни. Дарената храна беше разпределена между 22 организации, занимаващи се с хранително подпомагане на деца, семейства и възрастни хора в България. В бъдеще банката планира инициативи, в които активно да ангажира и своите клиенти и партньори. Една от тях е програма, създадена специално за деца в нужда.

WWF – Възстановяване на дървесни насаждения и растения в 10 национални парка
Този дългосрочен проект на WWF обхваща 10 национални парка в България и е най-голямата програма за възстановяване на природни горски местообитания в страната, заемащи повече от 21 хиляди хектара гори. Програмата, осъществявана съвместно с Изпълнителна агенция по горите, е финансирана от ЕС. В допълнение към финансовата подкрепа, банката възнамерява да включи колеги и клиенти в инициативата, като демонстрира своята подкрепа за опазването на някои от най-ценните природни съкровища на България и Европа.

Sofia Contemporary – “Present unlimited”
Като ревностен привърженик на съвременното изкуство, SGEB стана генерален партньор на  новия фестивал Sofia Contemporary, чиято основна цел е то да достигне до публиката по естествен начин. Част от партньорството между двете институции е и конкурсът за художествено оформление на бакова карта – «Твоето изкуство на съвременната карта» – чрез който Societe Generale Експресбанк и Sofia Contemporary в Движение канят всички художници по призвание и професия да представят своята визия за българското съвремие.

Национална художествена академия
Като партньор на Академията, Societe Generale Експресбанк играе значима роля в осъществяването на редица инициативи – стипендии за завършили бакалаври и магистри, подкрепа за екипа на НХА, за техни събития и изложби. Тази година, освен осигуряването на стипендии за студенти, откупуването на 1-ва награда от завършилите бакалаври през 2012 г. и подкрепата за творческия престой на студенти в Париж, банката ще подкрепи Академията при организацията на изложба на избрани творби в Дом „Витгенщайн” – Виена, както и Лятната академия на НХА в Ахтопол.

 

 

Назад