ЕкспресбанкНазад

„Експресбанк“ e името и търговската марка, с които ще оперира „Сосиете Женерал Експресбанк“ от 15 януари 2019.

През годините Сосиете Женерал Експресбанк подкрепя многобройни проекти, като  концентрира своята корпоративна социална отговорност в няколко основни насоки: деца, съвременно изкуство и доброволчество сред служителите.

Гордеем се с дългогодишните си партньорства, като някои от тях съществуват повече от десетилетие: сътрудничество с Националната художествена академия (НХА), Карин дом, Международния балетен конкурс във Варна. 

Започнахме да работим с Карин дом още в началото на 2007, подкрепяйки програми за деца в неравностойно положение.  През 2011 г.  застанахме зад проекта „Подкрепи семейство” за ранно детско развитие, целящ разчупване на установените модели на отношение към децата с увреждания и преодоляването на предизвикателствата, пред които са изправени тези семейства без да се налага изоставяне на детето в институция. Програмата е отличена с първо място за най-добър проект за 2016 г. на ежегодния конкурс на Фондация Лале „Проект на годината“, както и от Национална Мрежа на Децата с награда „Златна ябълка“.

Банката е партньор на Националната художествена академия вече над 12 г. Подпомагаме студенти, завършващи своята магистратура/докторантура чрез осигуряване на стипендии за двумесечен престой в Сите Дез’Ар – Париж. Ежегодно, по време на дипломирането на бакалаврите, откупуваме произведения и отпускаме парични награди, а част от работите на студентите излагаме в своите централи в София и Варна.

Сосиете Женерал Експресбанк е основен партньор на един от най-емблематичните балетни конкурси в световен мащаб – Международният балетен конкурс във Варна. Основан в далечната 1964 г., той е първият в света професионален балетен конкурс. Форумът се провежда на всеки две години, като на последното издание през 2016 г. се състезаваха 155 състезатели от 35 държави.

Част от програмите сме изградили заедно със своите партньори, което, вярваме, прибавя допълнителна стойност към инициативите. Ярък пример е проектът „Музей на колела“, разработен и осъществен съвместно с фондация Easyart. Културно-образователният проект стартира през 2014 г., като е фокусиран върху обучението и развитието на деца в сферата на изкуството. Музеят е обиколил над 10 града в България и „докосна“ над 40 000 деца и родители.

Една от най-младите ни, но и най-интересни програми, е „Прототип“. Платформата, обявена през пролетта на 2017г. като вътрешен стартъп, има за цел да популяризира млади и перспективни автори в сферата на съвременното изкуство пред масовата публика, като го поднася по достъпен и разбираем за нея начин.

„Научи се да даряваш“ на Български дарителски форум е една от каузите, подкрепяни от служителите на Сосиете Женерал Експресбанк. Тя дава шанс на децата да се докоснат в училище до основните принципи и механизми на дарителството и доброволчеството. Даваме отговор на въпроси „какво е бюджет“, „как се прави благотворителна кампания“, „какво означава да даряваш“, „как можеш да дариш“ и най-вече, „какво можеш да дариш“.

Всяка година дамите от нашата банка се обединяват около кауза, подкрепяйки деца и жени в нужда. Закупуването на терапевтичен трамплин и люлка във Фондация „Карин дом“, пътуващ кемпер за Фондация „Една от 8“, изграждането на детска площадка пред ИСУЛ и осигуряването на материали за арт-терапии на онкоболни деца са само част от каузите, които сме подкрепяли.

Благотворителните базари по Коледа и 1-и март са други традиционни инициативи, с които подпомагаме различни организации. Участвахме и в най-големия благотворителен базар в България, организиран от Международният женски клуб.

Всяка година, над 200 служители на Сосиете Женерал Експресбанк спортуват заедно.  Благотворителните спортни дни се провеждат в рамките на инициативата на Групата Societe Generale – Седмица на солидарността. През този период всички служители от цял свят са обединени от обща цел или предизвикателство в името на благотворителността и солидарността.

През годините сме подкрепили фондация „Подарете книга“, програма „Научи се да даряваш“ на Български Дарителски Форум, а през 2017-а застанахме зад Български Фонд на Жените, благодарение на които стартирахме новата програма „Шанс за невидимите супер майки“. Проектът предвижда да се инвестира в професионалното развитие на самотни майки, чрез осигуряване на стипендии за преквалификация и повишаване на квалификацията им, за да се осигури спокойно бъдеще за тях и децата им.

 

Назад