Ученици създадоха първата Младежка пътна карта за развитие на БългарияНазад

Картата съдържа 20 стъпки за промени в държавата и обществото ни, посочени от  победителите в програма „Силен старт с Пощенска банка”

За учениците „силният старт” на България, обобщен в 20 стъпки, започва с пренареждане на приоритетите на управляващите и осигуряване на качествено образование, възможности за професионална реализация на младите хора, както и създаване на активно и силно гражданско общество. Сред идеите на участниците в тазгодишното издание на програмата намират място и предложения за опазване на околната среда, развитие на селското стопанство и туризма. 

Авторите на най-добрите есета на тема „Моят силен старт за България започва с…” получиха еднократна стипендия в размер на 1000 лв. в рамките на програмата, проведена под патронажа на Министерство на образованието, младежта и науката за 7-ма поредна година. 

В конкурса бяха отличени гимназисти от 25 града в страната. Сред победителите най-много са учениците от София с 10 спечелили есета, следвани от градовете Варна и Русе с по 5 есета. Наградени има и от Плевен, Бургас, Сандански, Своге и др. 

Младежката пътна карта беше представена на официална церемония по награждаване на стипендиантите в последното издание. Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, и отличените ученици, връчиха символичен макет на Младежката пътна карта на Лазар Додев, директор на дирекция „Организация и координация” в Министерство на образованието, младежта и науката.  

Седмото издание на програмата се осъществи в партньорство с Български дарителски форум, фондация „Пайдея“, асоциация „Родители“ и Национална мрежа за децата и с медийната подкрепа на vesti.bg и списание „Мениджър“.

Вижте първата Младежка пътна карта за развитие на България 

Назад