И трите мобилни оператора вече не начисляват ДДС върху дарителските смс-иНазад

Така цената на един дарителски смс за GLOBUL, VIVACOM и Mtel към номер 17 777 от 1-ви декември 2012г. е 1 лев, а за клиентите на предплатени услуги цената остава 1,20 лева с ДДС.
 
След дългогодишна кампания на БДФ, Български център по нестопанско право и инициативата „Спаси, дари на…” за премахване на ДДС върху дарителските смс-и и равно третиране на всички дарителски кампании, на 31-ви август т.г. Министерство на финансите излезе с указание, че дарените чрез sms-и и телефонни обаждания суми ще са извън обхвата на ДДС:

„Когато се организират кампании с благотворителен, дарителски, филантропски или друг подобен характер, при които абонатите изпращат SMS или правят телефонно обаждане, операторът не следва да начислява ДДС върху стойността на определената за дарение сума“.

В съответствие с Указанието, мобилните оператори  поетапно спряха да начисляват ДДС върху дарителските смс-и към номер 17 777 и от първи декември 2012 цената за клиенти на VIVACOM, Mtel и GLOBUL е вече единна: 1 лев за абонати по договор и 1,20 за позватели на предплатени услуги.

БДФ благодари на всички партньори и поддръжници, които ни подкрепяха през цялото време в това начинание!

Повече за отпадането на ДДС върху благотворителните смс и самото указание на МФ може да видите ТУК и ТУК

Назад