Започна седмото издание на програмата за подкрепа на средното образование „Силен старт с Пощенска банка”Назад

През 2011 г. инициативата приканва учениците да вземат участие в дебата за бъдещето на България, като изразят мнението си по актуални социални проблеми чрез есе на тема „Моят силен старт за България започва с…”. Целта е да бъдат откроени двайсетте най-важни неща, които трябва да се случат в страната ни, за да стане тя по-привлекателна за младото поколение.

Инициативата ще приключи със създаването на първата Младежка пътна карта за развитие на България, която ще съдържа предложения за силен старт за страната, обобщени в 20 стъпки, и ще бъде връчена на представители на управленската власт.

Журито, което ще оцени и избере най-добрите работи на учениците, включва представители на партньорските организации, на медиите (Евгения Друмева, главен редактор на новинарския сайт Vesti.bg, Максим Майер, редакционен директор на сп. „Мениджър”, и Любослава Русева, журналист от в. „Капитал Daily”), и на Пощенска банка. Оценителите ще търсят добре структурирано и аргументирано есе с описание на проблема и негово оригинално решение, приложимост на идеята, както и отличен правопис и пунктуация.

Програмата се провежда в партньорство с Български дарителски форум, фондация „Пайдея”, Национална мрежа за децата и Асоциация „Родители“ и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката, както и с медийната подкрепа на Vesti.bg и сп. „Мениджър”.

В тазгодишното издание на „Силен старт” могат да участват всички ученици от 8 до 12 клас от страната, чиито успех от предходната година е не по-малко от 5,00. За целта те трябва да напишат и изпратят есе на тема „Моят силен старт за България започва с…“ до 22 декември 2011 г. чрез регистрация на интернет страницата на програмата www.silenstart.bg.

Програмата се провежда от 2005 г. под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката. От старта й до днес общо 766 ученици са получили стипендии от Пощенска банка на обща стойност 376 250 лв.

 

 

 

 

 

 

 

Назад