Може ли кандидатурата на София за Eвропейска столица на културата 2019 да обедини гражданите на столицата?Назад

Фондация „Помощ за благотворителността в България”, Столична община и Асоциация за развитие на София ви канят на публична дискусия на тема „Обединени за София: изграждане на обществена подкрепа около значима кауза – кандидатурата на София за Eвропейска столица на културата 2019”.

Дискусията ще се състои на 16 март 2011 г., от 10:00 до 12:00 часа, в зала 5 на Столична община, ул. Московска 33. Ще присъстват представители на Столична община, на бизнеса, на неправителствените организации и на институциите, за да обсъдят общите цели по пътя към успешната кандидатура на София за културна столица на Европа.

В София се реализират много културни проекти с подкрепата на Общината или на отделни фирми. Нуждите на гражданите, интересите на местната власт и местния бизнес и намирането на общи пресечни точки между тях, ще бъдат сред обсъжданите теми.

Специален гост на дискусията ще бъде г-н Майкъл Брофи – председател на Настоятелството на Столичната обществена фондация на Лондон, който ще представи английския опит в съвместната работа по общи цели между публични и частни институции.

Дискусията се провежда в рамките на процеса по обсъждането на кандидатурата на София за културна столица и по повод 15-тата годишнина на Фондация „Помощ за благотворителността в България”.

Назад