Американското посолство в София организира семинар на тема „Културата на филантропията“Назад

Той ще се проведе на 29 септември от 16.00 до 19.30 ч. в Американския център,  сградата на Столична библиотека, пл. „Славейков“ 4а.

Програмата на семинара е насочена към граждански организации и културни и образователни институции, които търсят финансиране за своите проекти и каузи.
Лекторите в него ще дадат отговор на въпроса „Как най-ползотворно се общува с фондации и корпоративни дарители?”

Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация „Помощ за благотворителността в България” и Красимира Величкова, директор на Български дарителски  форум ще очертаят българския контекст и предизвикателства, пред които са изправени организациите, набиращи средства за своите каузи.

Чарити Райт, доброволец от Корпуса на мира, ще отговори на въпроса „Как да набираме средства креативно?”, а гледната точка на бизнеса и какво е важното за него, когато инвестира в социални и културни каузи, ще представи Роман Василев, съпредседател на  Комитета за корпоративна социална отговорност,  Американска Търговска камара и директор на Johnson Controls ElectronicsBulgaria.

Гледната точка на дарителските фондации ще дадат Десислава Тальокова, изпълнителен директор, и Ленко Ленков, директор „Програми за гражданско общество” на фондация „Америка за България”.

Назад