Пощенска банка дари живи коледни дръвчета на 20 детски градини в СофияНазад

Пощенска банка зарадва децата от 20 детски градини в София с живи елхички в саксии в рамките на инициативата „Коледно дръвче”. Символиката на цифрите е обвързана с 20-годишнината, която банката отбелязва през  тази година.

Дарението беше осъществено с любезното съдействие на Столична община и Столичен инспекторат. Елхите бяха дарени на детски градини в районите „Гоце Делчев”, „Овча купел”, „Красна поляна”, „Дружба”, „Надежда”, „Сухата река”, „Банишора” и район „Централен”. Във всички тези райони на София банката е представена със свои клонове и управителите им бяха лично ангажирани с благородната коледна инициатива. Освен да зарадва децата, акцията цели да предложи „зелена” алтернатива на отсечените и изкуствените коледни дръвчета.

Инициативата „Коледно дръвче” е част от цялостната „зелена” политика на банката „Зелен старт с Пощенска банка“, насочена към опазване на околната среда и намаляване потреблението на ресурси като ток, вода и хартия. Като част от Юробанк И Еф Джи Груп, Пощенска банка счита опазването на околната среда за един от своите основни приоритети и се стреми към интегрирано прилагане на най-добрите екологични практики. В тази връзка финансовата институция се ангажира непрекъснато да следи, оценява и оптимизира екологичното си представяне и да спазва стриктно всички изисквания на местното, национално и международно законодателство в съответната област.

 

Назад