Български деца, с подкрепата на ОББ и фондация „Мадара – България, създадоха част от най-голямата рисунка в светаНазад

Световната рисунка ще бъде изложена в Лондон по време на Олимпийските игри през 2012 г. България се представя с картина с големина 10 кв. м. в мозайката от рисунки на всички страни по света.

Фондация „Мадара-България“ и ОББ наградиха децата, участвали в създаването рисунката, на специална церемония на 30 март в София. В продължение на два месеца 18 деца от Детската градина към Национален комплекс по култура и италиански лицей на възраст от 4 до 6 г. рисуваха своята представа за света и живота върху бялото платно.

Представената рисунка ще бъде изпратена в Япония и изложена като част от световната рисунка в Лондон по време на Олимпийските игри през 2012 г.

Проектът „Най-голямата детска рисунка в света“ е инициатива на Earth Identity Project-Япония и обединява деца от различни народи, религии и етноси в една обща рисунка. В България той се осъществява от „Фондация Мадара-България“ с помощта на ОББ и издателство “Алфа-Омега”. Фондацията проведе и благотворителна кампания за изпращане на минерална вода на японските деца от засегнатите от радиация райони.

Назад