Каним ви на Първото за 2011 г. издание на кино форума “Отворен клас” Париж/СофияНазад

19-ят „Отворен клас” на тема „Дигитален поглед към съвременното изкуство с Льо Френоа” се осъществява съвместно с Националното студио за съвременно изкуство „Льо Френоа”, Франция, в което творят едни от най-известните авангардисти в света.

Събитието ще се проведе на 19 и 20 февруари от 11.00- 19.00 ч. в театър „Алма Алтер” на СУ „Св. Климент Охридски”. Инициатор е френският продуцент Патрик Сандрен

Специално за това издание на кино форума в София пристигат световноизвестният специалист по история на изкуството Жорж Диди-Юберман, който е канен и реализира изложби в най-големите музеи за съвременно изкуство в цял свят.

19-то издание на „Отворения клас” е въведение към интеркултурния и образователен проект на фондация „Култура и развитие”, който се състои в поредица събития, реализирани от февруари до май в София. Това е първата художествена проява от такъв мащаб, която ще представи пред българската публика предстоящите изложби „ABC Съвременно белгийско изкуство” в Софийска градска художествена галерия от 12 април до 15 май, 2011 г. и „Льо Френоа – Национално студио за съвременни изкуства” в Националната художествена академия от 2 до 15 май, 2011 г.

Назад