Фотоизложбата на Експедиция "Преоткрий България" с подкрепата на ОББ ще бъде открита на 30 юни

29.06.2011 | Новини

Изложбата включва 60 фотоса от различни исторически места, обиколени от екип фотографи и журналисти, по време на първия сезон пътешествия. Снимките показват малко известни средновековни крепости, църкви, римски град, тракийски светилища, праисторически пещери. Изненадващ е обемът от запазени исторически паметници, за които малко българи знаят и са посещавани единствено от иманярите.
Експедиция „Преоткрий България” включва мобилен екип фотографи и журналисти, качен на високопроходим автомобил Chevrolet Captiva, който обикалят интересни и труднодостъпни места в България. Най-добрите фотографски и журналистически попадения са публикувани в български и чуждестранни медии. Инициативата има за цел да представи на общественото внимание малко известни исторически обекти, които имат своята стойност и се нуждаят от популяризиране.
Експедиция “Преоткрий България” се осъществява с подкрепата на Обединена българска банка, „София Ауто”, „Аутогруп 5” и „Шевролет”, Агенция Булфото и с медийното партньорство на вестник „Стандарт“, БНР, Списание 8, iNews.bg.
Всеки, който иска да подкрепи Експедиция „Преоткрий България“, може да закупи хартиено копие от всяка от изложените снимки в размер 50 на 70 см. на цена от 80 лева чрез shop.bulphoto.com/expedition, като събраните средства ще бъдат използвани за популяризирането на нови исторически открития и обекти.
Откриването ще се проведе на 30 юни 2011 г. (четвъртък), от 19.00 часа на Пешеходния мост на НДК в София. Изложбата ще бъде открита за посещения до 14 юли.