Още еко инициативи от Фондация “Биоразнообразие” и Коалиция “За да остане природа в България”Назад

Фондация “Биоразнообразие” и Коалиция “За да остане природа в България” ви канят на прожекция на два филма и дебат за ситуацията с горите в България :

На 13 април от 19:00, във Френски културен институт, в София е прожекцията на «Синдромът на Титаник». В рамките на цикъла публични лекции “Европа минава на зелено” Френският институт представя филма на Никола Юло, “Синдромът Титаник”. Никола Юло е известен френски еколог, който показва във филма две лица – на нашата цивилизация, превърнала се предимно в градска, и това на Земята и нейните големи природни цикли. Филмът поставя Земята и хората в перспективата на цялата ни галактика и същевременно е послание за надежда към бъдещите поколения.

На 13 април, от 20:00ч в София, в Шатра пред Народен Театър “Иван Вазов” е прожекцията на «По следите на лешоядите» – филм за разпространението и опазването на мършоядните птици в България, а от 20:45, пак на същото място, ще има дебат «Българската гора – настояще, но дали с бъдеще» – сигнали и разследвания за горски нарушения от Зелени Балкани България.

>> Прочетете повече за събитията

Назад