Avon БългарияНазад

Avon_Corp_Logo_2c

AVON е компания, която повече от 125 години застава зад красотата, иновациите, оптимизма и преди всичко – в подкрепа на всяка жена. С годишни приходи от почти 9 милиарда долара, AVON предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни независими Представители в целия свят. Продуктовата линия на компанията включва козметика, аксесоари и продукти за дома, разпределени в добре познатите козметични серии AVON Color, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. В България AVON оперира успешно вече 16 години.

От самото си създаване козметичният гигант си поставя за основна цел да подобри живота на жените и техните семейства, като ги прави по-уверени и им дава възможност за допълнителни доходи с козметичните продукти, които Компанията за жени предлага. В подкрепа на тази важна задача през 1955 г. AVON основава Фондацията за жени – най-голямата корпоративна благотворителна организация в света, фокусирана върху проблемите на жените. Половин век по-късно, Фондацията вече е публична благотворителна организация, чиято мисия е насочена в две ключови области: борбата с рака на гърдата и борбата с домашното насилие. До 2014 г. компанията е дарила близо 1 милиард долара в над 50 държави в подкрепа на най-важните каузи за жените.

avon_photocover_logo

Със старта на кампанията „От любов към живота” в България през 2002 г. AVON се превръща в най-големия дарител в борбата с рака на гърдата у нас. Благодарение на непрестанните усилия, които компанията влага за решаването на проблема, информираността по темата и достъпната ранна диагностика на рака на гърдата нарастват непрекъснато. За 14 години в рамките на кампанията са дарени близо 1 400 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледа на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. През 2015 г. „От любов“ създава програмата „Бъди до мен“ в партньорство с Фондация „Една от 8“, чиято програма цели да осигури психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели, както и практическа подкрепа след операция и по време на химиотерапия.

Govori otkrito - DV_logoПрез 2011 г. AVON България стартира и втората си благотворителна кампания у нас – „Говори открито срещу домашното насилие”. Инициативата цели да сложи край на насилието в дома, с което се сблъсква всяка 4-та българка, както и да призове обществото да покаже непримиримост към проблема. До момента „Говори открито“ успява да направи дарения на обща стойност 75 000 лв., с които са осъществени близо 1000 безплатни социално-психологически и юридически консултации за жертви на домашно насилие, като тази година ще бъде подпомогната дейността на първия кризисен център в Югозападна България – този в Димитровград. През 2015 г. кампанията набира средства за стартирането на първата национална телефонна линия в помощ на жертви на домашно насилие.

За да подкрепите каузите на AVON, може да закупите благотворителен продукт от специалните розова и синя серия. Те се предлагат целогодишно в брошурата на AVON, както и онлайн на AVON.BG. 100% от печалбата от всеки продукт се заделя в подкрепа на каузите.

Повече за AVON и социалните инициативи на компанията ще откриете на www.avon.bg и на Фейсбук страницата й.

 

Назад