На 19 октомври се състоя Шестата годишна дарителска конференция на Български дарителски форумНазад

Темата на конференцията беше “Дарителство и иновации: модели, практика, комуникации”. Събитието се състоя под патронажа на американското посолство в България и негов официален гост беше Н. Пр. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ в България.

Темата предложи различни гледни точки към иновативни практики в благотворителността : от създаването на корпоративни фондации до възможностите на Web. Специален акцент в програмата беше комуникацията на социалните инициативи и начините те да намират по-силен отзвук в онлайн пространството.

Лектори бяха:

Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум, която говори по темата “Дарителство и иновации”;

Джулиана Порта, генерален мениджър на фондация “UniCredit”, по темата “ От корпоративна филантропия към корпоративна фондация”

Владимир Петков (Каладън, директор “Продукти и операции”, Икономедиа, по темата “Как дарителските проекти на бизнеса могат да бъдат популярни онлайн”

Радина Велчева, директор на фондация “Искам бебе”, по темата “Как направих обществена своята лична кауза?”

Димитър Симов, консултант по ползваемост в “Лукрат”, по темата Тема: “Благотворителността в Web”

Шест нови компании бяха официално приветствани като членове на Български дарителски форум – AVON България, Байерсдорф България, Пощенска банка, Райфайзенбанк (България) ЕАД, ТехноЛогика, Чиполино ЕООД. Фондация “Култура и Развитие” също се присъедини към БДФ в качеството си на наблюдател.

Като част от Конференцията се проведе и Панаир на благотворителността. На него компаниите и фондации, членове на Форума, представиха свои общественозначими проекти и инициативи.

Целта на конференцията и на Панаира е да провокира в дарителите различни нови и интересни идеи за благотворителност, чието реализиране да води до истинска социална промяна.

Назад