Най-голям корпоративен дарител 2009г.Назад

За четвърта поредна година БДФ връчи наградите “Най-голям корпоративен дарител”.

На 11 декември 2009 г, Български дарителски форум раздаде наградите, които отличават социално отговорни компании в България. Тяхната цел е да наложат стандарти за прозрачно и отговорно бизнес дарителство. Тази година конкурсът беше подкрепен от “ПрайсуотърхаусКупърс България” чрез предоставянето на безвъзмездни услуги по верифициране на данните в подадените от компаниите формуляри.

Наградите „Най-голям корпоративен дарител“ 2009 подреждат компаниите според финансовите данни за техните благотворителни и социални инициативи в България, финансирани през 2008 година.

Наградените

В категорията „Най-голям обем на финансови дарения” призът взе Първа инвестиционна банка (783 400 BGN).

Второ място зае M-Tel (639 557 BGN), а на трето се класира UniCredit Bulbank (219 119 BGN) .

В категорията „Най-голямо дарение на доброволен труд на служителите“ първи са VIVACOM, следвани от Пощенска банка и Първа инвестиционна банка.

В категорията „Най-голям обем на нефинансови дарения” на първо място са bTV , втори – фармацевтичната компания Astra Zeneca, след тях се нарежда VIVACOM.

Категорията „Най-щедър дарител” (определя се от това какъв процент от печалбата преди облагане е дарила компанията) спечели ПИБ – 1,40 %.

За първа година Български дарителски форум и Клуб на корпоративните дарители присъдиха и една специална награда, извън рамките на конкурса.

Тя измерва не толкова количествени, колкото качествени постижения и беше дадена на М-Тел – наградата е за “Най-последователна дарителска политика за обществени каузи”.

И тази година наградите традиционно се връчват не само в България, но в още 6 страни от Централна и Източна Европа (Полша, Русия, Словакия, Украйна, Унгария и Чехия) като част от програмата за развитие на отговорно корпоративно дарителство CEENERGI 2, която се изпълнява от Български дарителски форум в партньорство с Чешкия дарителски форум и се подкрепя от Фондация “Чарлз Стюърт Мот”.

Назад